برای بررسی هر انقلاب ، شناخت موقعیت نیروهای مختلف درگیر، بستر تاریخی و زمینه رشد آن ها ضروری است ؛ در این درس گفتار که بر اساس کتاب «حدیث پیمانه» حجة الاسلام و المسلمین پارسانیا تنظیم شده است به سراغ انقلاب اسلامی رفته ایم تا نیروهای اجتماعی و سیاسی مختلفی که در این قیام عمومی مشارکت داشته اند را مطالعه کنیم. مقام معظم رهبری در دیدار با مؤلف کتاب حدیث پیمانه فرمودهاند:
کتاب #حدیث_پیمانه نوشتهٔ شماست؟ کتاب بسیار خوبی است. مدتها پیش به دوستان فیلسوفمان در قم، از کمبودی گله میکردم و میگفتم: «فرق فلسفهٔ ما با فلسفهٔ غرب (از زمان ارسطو و افلاطون تاکنون) این است که فلسفهٔ غرب، همیشه یک دنباله و ادامهٔ اجتماعی و سیاسی و مردمی داشته است؛ اما فلسفهٔ ما ادامهٔ اجتماعی و سیاسی نداشته است. حداکثرش به ادامهٔ تربیت فردی رسیده؛ والا اینکه فلسفهٔ ما بگوید شکل حکومت چگونه باید باشد، حقوق مردم چیست، ارتباطات آنها با یکدیگر چگونه است، چنین ادامهای ندارد. در حالی که همهٔ این مبانی میتواند مبنای فلسفهٔ اجتماعی و سیاسی قرار بگیرد.»
وقتی من ترتیب و فصلبندی کتاب شما را (البته همهاش را نخواندهام) نگاه کردم، دیدم این کار شده است. از مبانی فکری و فلسفی شروع کردهاید و به جمهوری اسلامی و مسائل آن رسیدهاید. این چیز باارزشی است. الحمدلله اینطور فکرها در جامعهٔ ما حضور دارد. از اینها باید حداکثر استفاده بشود. این سبک کار، درست است. باید متمسّک به مبانی بود.
(منشور حوزه و روحانیت، ج۵، ص۳۱۰تا۳۱۱؛ بیانات رهبر انقلاب در دیدار هیئتمدیرهٔ دفتر تبلیغات اسلامی حوزهٔ علمیهٔ قم، ۲۹دی۱۳۸۰)
نظرات دوره آموزش مجازی حدیث پیمانه